loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 552 یکشنبه 1395/12/08 نظرات (0)

 

ادوارد براون کیست؟

 

نام جاسوس انگلیسی حامی بابیت بر خیابان‌های تهران!

هر روز به ملاقات صبح ازل می رفتم و مداد به دست و سراپاگوش هرچه او می گفت یادداشت می کردم و هر شب با یک خزانه پر از معلومات مهمه و اطلاعات مفیده به منزل خود مراجعت می کردم ...

 

به گزارش شبکه خبر دانشجویان البرز (اسنا)؛ کشورهای امپریالیستی و استعمارگر غربی برای بدست گرفتن زمام امور و شریان اصلی دولت های دست نشانده ی خود در کشورهای جهان سوم از حربه های گوناگونی استفاده میکردند. یکی از این حربه ها تربیت و آموزش افرادی بااستعداد و ماهر برای جاسوسی و جمع آوری اطلاعات دقیق از این کشورها بود. افردای که گاها چنان بر ماموریت خود تمرکز کرده و غرق می شدند که به یکی از متخصصان در مسایل مربوط به آن کشور تبدیل شده و حتی نامشان به عنوان مورخ به ثبت می رسید.

سر دبیر بازدید : 856 یکشنبه 1395/12/08 نظرات (0)

 

مقایسه قرآن و اوستا از زبان ادوارد براون



ادوارد براون (درگذشت: ۱۹۲۶م) ـ ایران شناس بریتانیایی ـ تفاوت قرآن و اوستا را اینگونه بیان می کند:

«در وصف اوستا نمی‌‏توان گفت کتابی دلپسند یا دلچسب است. درست است که تفسیر بسیاری از عبارات محل تردید است و هرگاه به مفهوم آن پی برده شود قدر و قیمت آن شاید بیشتر معلوم گردد، لیکن این نکته را می‌‏توانم از طرف خود بگویم که هرچه بیشتر به مطالعه قرآن می‌‏پردازم و هرچه بیشتر برای درک روح قرآن، کوشش می‏‌کنم بیشتر متوجه قدر و منزلت آن می‌‏شوم؛ اما بررسی اوستا ملالت‌‏آور و خستگی‌افزا و سیرکننده است، مگر آنکه به منظور زبان‌شناسی و علم الأساطیر و مقاصد تطبیقی دیگر باشد.»

سر دبیر بازدید : 1288 یکشنبه 1395/12/08 نظرات (0)

 

توبه‌‌نامه زرینکوب از تملق ایرانیان

 

زرین‌کوب در چاپ نخست از کتاب «دو قرن سکوت» از ایران باستان مبالغه آمیز دفاع کرده که برخی زرتشتیان و باستان ستاهای افراطی را شادمان ساخته اما توجه ندارند که او شش سال بعد (سال ۱۳۳۶) ضمن اصلاح نوشته ی پیشین، در مقدمه ی چاپ دوم، به بازگشت از موضع قبلی اش تصریح کرده است. 

وی در مقدمه (ص ۱۹ ـ ۲۰) چنین نگاشته است:

Pariya بازدید : 727 دوشنبه 1395/10/06 نظرات (0)

امروز، زادروز واقعی میلاد مسیح و جشن کریسمس نیست!

میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا، امروز ۲۵ دسامبر، زادروز میلاد حضرت عیسی ابن مریم (ع) را جشن می‌گیرند. اما بیشتر محققان و دانش‌پژوهان بر این امر اتفاق نظر دارند که مسیح در ۲۵ دسامبر یا حتی سال اول میلادی به دنیا نیامده و تاریخ تولد حضرت عیسی (ع) مغایر با این تاریخ است.

محققان بر این باورند که کلیسای کاتولیک روم به دلایل بسیار زیادی ۲۵ دسامبر را به عنوان زادروز میلاد مسیح در نظر گرفت زیرا تاریخ فوق با انقلاب زمستانی یا آغاز فصل زمستان و جشن Saturnalia (جشن رومی خدای زحل) متقارن بود. با انتخاب این روز برای جشن میلاد مسیح، کلیسا جشن این روز را همراه با چندین رخداد غیرمسیحی پرطرفدار دیگر و نیز با جشن‌های زمستانی مذاهب غیرمسیحی جشن می‌گرفت.

سر دبیر بازدید : 1027 پنجشنبه 1395/06/11 نظرات (0)

اولین دختر بی‌حجاب در ایران + عکس

زرین تاج ملقب به طاهره و قره العین، زنی است که در دوران ناصرالدین شاه به صورت علنی و رسمی کشف حجاب کرد

به گزارش مجله اینترنتی فهادان، وی که در خانواده ای مجتهد زاده و روحانی متولد شده بود دختر یکی از روحانیون سرشناس آن زمان بود که در سال ۱۳۲۰ هجری قمری در شهر قزوین متولد شد و سال ها نزد پدر و عمویش کسب تحصیل کرد.

سر دبیر بازدید : 1152 یکشنبه 1395/04/20 نظرات (0)

آیا هیتلر به همراه معشوقه برزیلی خود تا ۹۵ سالگی در آمریکای جنوبی زندگی می‌کرد؟

هیتلر یکی از دیکتاتورهای معروف جهان است که پس از انتشار خبر خودکشی‌اش، مردم سراسر جهان نفس راحتی کشیدند. با این حال، در کتابی در مورد زندگی‌نامه هیتلر داستان چیز دیگری است.

زمانی که بحث از یک ظالم، دیکتاتور و یک قاتل است، نام آدولف هیتلر به ذهن خطور می‌کند. وی نمادی از ترس و نفرت در طول تاریخ است. زمانی که خبر خودکشی وی منتشر شد، مردم سراسر جهان احساس آرامش پیدا کردند. با این حال، حالا یک موضوع جالب منتشر شده که فرضیات فعلی را نادرست می‌داند.

سر دبیر بازدید : 1650 چهارشنبه 1395/04/09 نظرات (0)

مرادی غیاث‌آبادی در گفت‌وگو با تاریخ ایرانی
کوروش برای برخی یک ابزار است!

رضا مرادی غیاث‌آبادی "کمبود منابع" و "تردید در فهم درست منابع مکتوب باستانی و کتیبه‌ها" را دو دلیل اصلی شکل‌گیری روایات متناقض از زندگی کوروش می‌داند و در گفت‌وگو با "تاریخ ایرانی" می‌گوید: «کوروش یک شخصیت مبهم تاریخی است که مجموع اطلاعات قطعی تاریخی در پیرامون او از چند سطر فراتر نمی‌رود.»

این پژوهشگر فرهنگ ایران باستان و نویسنده کتاب "منشور کورش هخامنشی" نقد و بررسی‌ها در زمینه دستیابی به واقعیت‌های زندگی کوروش را بسیار گسترده دانسته و خاطرنشان می‌کند:

«هیچکدام از این روایات، واقعیت محض یا کذب محض نیست بلکه همگی کوششی برای دستیابی به واقعیتی است که فعلاً مبهم و دور از دسترس است.»

تعداد صفحات : 8

اطلاعات کاربری