loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 625 چهارشنبه 1394/02/09 نظرات (2)

پزشکان می‌گویند: گرایش به مصرف مواد الکلی و شیوع چاقی در عصر حاضر به حدی افزایش یافته که اگر از هم‌اکنون اقدامات ضروری و پیشگیرانه صورت نگیرد،‌ در آینده‌ای نزدیک موارد جراحی و بروز سرطان در بیماران مبتلا به عارضه کبد چرب افزایش می‌یابد.

دکتر «راوی موهانکا» از بمبئی گفت: به دلیل انجام واکسیناسیون مرتبط با هپاتیت B و دسترسی به داروهای مناسب برای مبتلایان به هپاتیت B و C، بروز نارسایی کبدی ناشی از این دو عفونت رو به کاهش است اما ابتلا به کبد چرب الکلی و غیر الکلی می‌تواند به سرطان منتهی شود و سرطان کبد هم‌اکنون سومین عامل مرگ و میرهای ناشی از سرطان در جهان است.

به گفته این پزشک در صورتی که از هم‌اکنون مشکل شیوع کبدچرب با تغییرات در سبک زندگی کنترل نشود ممکن است به تدریج به سیروز کبدی منجر شود و لازم است پیوند کبد انجام گیرد.

کبد دومین عضو بزرگ در بدن به حساب می‌آید که زیر قفسه سینه قرار گرفته و در بدن وظایف بسیار مهمی را برعهده دارد. کبد آنچه را که فرد مصرف می‌کند به انرژی و مواد مغذی تبدیل می‌کند. این عضو از بدن همچنین ترکیب‌های مضر را از خون خارج می‌سازد.

کار‌شناسان بر این باورند که بیماری کبدچرب غیرالکلی یکی از شایع‌ترین دلایل بیماری مزمن کبدی است که از چاقی، خوردن مواد خوراکی ناسالم، نداشتن فعالیت ورزشی کافی، دیابت و کلسترول بالا ناشی می‌شود.

نتایج چندین مطالعه مختلف در هند نشان می‌دهد نزدیک به ۲۰ درصد جمعیت عمومی از کبد چرب غیر الکلی رنج می‌برند که این رقم در مبتلایان به دیابت و چاقی بالای ۸۰ درصد است. مبتلایان به هپاتیت B، دو تا چهار درصد و هپاتیت C، حدود ۱/۵ درصد از جمعیت عمومی را شامل می‌شوند. بنابراین، ‌بروز موارد ابتلا به کبدچرب رو به افزایش است و در آینده‌ای نزدیک تعداد مبتلایان به این عارضه که به پیوند کبد احتیاج پیدا می‌کنند نسبت به مبتلایان به هپاتیت B و C فرا‌تر می‌رود.

به گزارش روزنامه خلیج تایمز، کبد چرب بر اثر انباشت چربی در سلول‌های کبد ایجاد می‌شود. همچنین کبد چرب ممکن است با التهاب کبد در برخی بیماران همراه شود و در نتیجه فرد به سیروز کبدی مبتلا می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط محمد رضا نوری در تاریخ 1394/02/12 و 11:02 دقیقه ارسال شده است

با سلام .

عوارض دیگر : اختلال خواب . بیماری‌‌های معده (مثل زخم معده)، مری، كبد، لوزالمعده . سوء تغذیه . افزایش فشار خون و خطر سكته‌های قلبی و مغزی . ضعف عضلانی . ناتوانی جنسی و تأخیر در انزال . افزایش خطر سرطانهای سر و گردن و دستگاه گوارش . ابتلا به فراموشی .

محمد رضا نوری دانشجوی بنیان شاهین شهر ش.د : 9221422025 درس تفسیر موضوعی قرآن

این نظر توسط صالح اسماعیلی در تاریخ 1394/02/10 و 7:15 دقیقه ارسال شده است

کبد چرب ناشی از ورزش نکردن و بی تحرکی میباشد
پاسخ : سلام علیکم آقا صالح عزیز!
عمده‌ترین علل ایجاد کبد چرب غیر الکلی، همان طور که در متن هم اومده بود ناشی از موارد زیر است:

چاقی؛ (پس بی‌تحرکی، علت مستقیم بروز چاقی و چاقی علت کبد چرب است)
خوردن مواد خوراکی ناسالم؛ (مثل روغن جامد و کاکائو و...)
دیابت؛
کلسترول بالا


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری