loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 661 جمعه 1393/10/05 نظرات (0)

درست است که افراد چپ دست، چیزی حدود ۱۰ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند اما حقیقتاً اینطور که به نظر می‌رسد انگار جامعه، آن‌ها و حقایق آن‌ها را فراموش کرده است.

بیشتر وسایل طراحی شده در جامعه ما، مناسب حال راست دستان است. میزهای مدرسه، قاشق، چنگال‌های مدل‌دار، حتی خیلی از راه‌پله‌ها و خیلی چیزهای دیگر.

از گله و شکایت که بگذریم در اینجا می‌خواهیم برخی حقایق درباره افراد چپ دست را با هم مرور کنیم.

شش حقیقت، درباره چپ دست‌ها

1_ چه اتفاقی می‌افتد که یک فرد، چپ دست می‌شود؟

در پاسخ به این سؤال، محققان هنوز کاملاً مطمئن نیستند، اما تحقیقات زیادی نشان داده، تعامل پیچیده‌ای از ژن‌ها و طبیعت، این مسئله را باعث می‌شود. در حالی که ژن‌های خاصی به نام ژن‌های چپ دستی هم پیدا نشده‌اند. اما چیزی که ما می‌بینیم این است که افراد چپ دست در خانواده و اصل و نسبشان چپ دست‌های بیشتری داشته‌اند.

صرف نظر از اینکه چه چیزی باعث چپ دست و راست دست شدن افراد می‌شود، تحقیقات برخی تفاوت‌های فیزیولوژیک و شخصیتی افراد چپ دست با راست دست‌ها را پیدا کرده‌اند.

2_ چپ‌دست‌ها در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های روانی قرار دارند.

همانطور که گفتیم چپ دست‌ها، چیزی حدود ۱۰ درصد افراد جامعه را تشکیل می‌دهند. اما محققان دریافته‌اند در جامعه‌هایی که شیوع بیماری‌های عصبی و روانی خاص در آن‌ها بالا‌تر است، درصد چپ دست‌های جامعه نیز بالا‌تر بوده است.

محققان از مطالعات پیشین دریافته‌اند که ۲۰ درصد افراد مبتلا به این بیماری‌ها از جمله افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی و شیدایی، چپ دست بوده‌اند. اما امروزه مطالعات جدید‌تر، اظهار می‌دارند که شیوع این بیماری در چپ دست‌ها بیشتر از ۲۰ درصد خواهد بود.

3_ چپ دست و راست دست بودن سلامتی شما را هم تعیین می‌کند.

دانشمندان همچنین دریافته‌اند شیوع اختلالات شنوایی، بیش فعالی و برخی اختلالات رفتاری خاص در چپ دست‌ها بیشتر است. با این حال، دلیل واقعی این مساله هنوز به طور کامل مشخص نشده، اما به نظر می‌رسد مغز این افراد پیچیدگی بیشتری نسبت به راست دست‌ها داشته باشد.

مغز انسان به دو نیم‌کره تقسیم شده است، نیمکره راست و نیمکره چپ مغز. بیشتر افراد، برای انجام بیشتر فعالیت‌هایشان، مثل عمل صحبت کردن به نیمکره چپ مغز وابسته هستند. بیشتر راست دست‌ها در این گروه قرار دارند.

اما حدود ۳۰ درصد چپ دست‌ها برای بیشتر فعالیت‌ها به نیمکره راست مغز وابسته‌اند و در بقیه آن‌ها در انجام فعالیت‌ها نیمی از مغز بر نیمی دیگر برتری ندارد.

بر اساس مطالعات موجود، وجود یک نیمکره مغزی غالب در انجام فعالیت‌های روزانه، باعث افزایش کارایی فرد می‌شود و به همین خاطر است که خطر اختلالات یادگیری و ناهنجاری‌های روانی در چپ دست‌ها بیشتر خواهد بود.

اگر از جهت سایر شرایط بالینی بخواهیم آن‌ها را مقایسه کنیم، مطالعه‌های زیادی نشان داده‌اند که شیوع بیماری‌های نظیر آرتریت روماتوئید و زخم‌های گوارشی در جمعیت چپ دست به طور قابل توجهی کمتر از راست دست‌ها خواهد بود.

4_ شنوایی و سخنرانی چپ دست‌ها با راست دست‌ها متفاوت است.
چپ دست‌ها قدرت بالاتری در شنیدن تغییرات ریز و ظریف صدا‌ها دارند. جالب است بدانید نیمکره‌های راست و چپ مغز هر کدام در درک و تحلیل برخی صداهای خاص قدرت دارند و چیزی که واضح است قدرت نیمکره راست مغز، یعنی‌‌ همان نیمکره‌ای که چپ دست‌ها بیشتر به کار می‌گیرند قدرت بیشتری در تحلیل و شناخت تغییرات ریز و دقیق در صدا‌ها دارد.

5_ چپ دست‌ها هنرپیشه‌های قوی‌تری هستند.

هنر و خلاقیت چپ دست‌ها بالا‌تر از راست دست‌ها است. آن‌ها جالب‌تر و پیچیده‌تر فکر می‌کنند و معمولاً در یک گروه از دوستان، ایده‌های بهتری به سرشان می‌زند.

جالب است بدانید مطالعه‌های انجام شده پی برده‌اند که چپ دست‌ها در انتخاب یک کار و روش، کمتر به نقاط منفی آن فکر می‌کنند و به همین خاطر قدرت ایده‌پردازی و خلاقیت آن‌ها بالا‌تر است.

6_ چپ دست‌ها در مسابقه‌های ورزشی هم شما را شکست خواهند داد.

اگر نگاهی به تاریخ ورزش و قهرمانان جهانی بیندازید، متوجه می‌شوید که تعداد بالایی از قهرمانان ورزشی، چپ دست بوده‌اند، مخصوصاً در ورزش‌هایی مانند گلف و تنیس.

در حقیقت چپ دست‌ها در ورزش‌هایی که نیاز به تمرکز بیشتر دارد موفق‌ترند، مانند تنیس، بوکس، بیس بال و بولینگ.

بررسی‌ها نشان داده‌اند که شانس موفقیت چپ دست‌ها در مسابقات ورزشی زمانی که رقیب آن‌ها یک راست دست است بیشتر خواهد بود و این‌‌ همان قوت قلبی است که قهرمانان چپ دست در مسابقات نهایی به آن نیاز دارند و با شنیدن آن دلگرم می‌شوند.

اینهایی که گفتیم فقط بخش کوچکی از ویژگی‌های فیزیولوژیک و روانی چپ دست‌ها بود. پیچیدگی‌های این افراد به قدری زیاد است که همه آن در یک مطلب نمی‌گنجد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری